U trendu

Rumunija zaplenila imovinu Endrua Tejta u vrednosti od 4 miliona dolara

BUKUREŠT, 15. januara (Rojters) – Rumunske vlasti saopštile su danas da su zaplenile robu i novac u vrednosti od 18 miliona rumunskih leja, odnosno gotovo četiri miliona američkih dolara, u okviru krivične istrage o navodnoj trgovini ljudima koja je dovela do hapšenja internet ličnosti i bivšeg MMA borca Endrua Tejta.

Rumunska nacionalna agencija za upravljanje zaplenjenom imovinom saopštila je da je u toku nedelje zaplenila 29 dobara pokretne imovine, uključujući luksuzna vozila i satove, kao i novac u različitim valutama, prenosi Rojters.

Endru Tejt, njegov brat Tristan i dve žene rumunske nacionalnosti, uhapšeni su u četvrtak po optužbama za formiranje kriminalne grupe za seksulano iskorišćavanje šest žena, što su oni negirali.

Endru Tejt stekao je popularnost zbog mizoginih komentara i govora mržnje, što je dovelo do toga da mu najveće društvene mreže zabrane pristup.

Uprkos tome, njegov nalog na Tviteru ponovo je postao aktivan u novembru nakon što je Ilon Mask kupio tu platformu, navodi britanska agencija.

Tejt ima američko i britansko državljanstvo, a ranije je izjavljivao da su žene „delimično odgovorne za silovanje“ koje dožive i da „pripadaju muškarcima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar