U trendu

Rumunski sud potvrdio pritvor braći Tejt zbog trgovine ljudima

BUKUREŠT – Rumunski sud danas je potvrdio pritvor protiv poznatih ličnosti sa interneta Endru Tejta i njegovog brata Tristana, odbacivši žalbu njihovih advokata.

Braća su u policijskom pritvoru od 29. decembra dok ih tužioci istražuju, zajedno s dve Rumunke zbog sumnje na trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena, preneo je Rojters.

Braći Tejt, koja imaju dvojno američko i britansko državljanstvo, produžen je pritvor do kraja marta.

Tužioci od rumunskih sudova mogu da traže produženje pritvora osumnjičenima do 180 dana.

Sud je 21. februara presudio da dve osumnjičene žene, Džordžijanu Nagel i Luanu Radu, treba da budu stavljene u kućni pritvor kada im danas istekne trenutni nalog za hapšenje.

Advokati braće protivili su se njihovom daljem pritvoru, rekavši da tužioci nisu dali nove dokaze niti podigli nove optužbe.

Sudije su ranije rekle da bi njihovo oslobađanje moglo da ugrozi istragu i da postoji rizik od njihovog bekstva.

Endrju Tejt, bivši profesionalni kik bokser iz Lutona u južnoj Engleskoj, ima milione pratilaca na mreži gde promoviše luksuzni način života zahvaljujućo bogatstvu za koje kaže da je zaradio od investicija, uključujući poslovanje sa pornografskim veb kamerama.

Stekao je poznatu popularnost mizoginim primedbama zbog kojih mu je zabranjen pristup svim glavnim platformama društvenih medija, iako je Tviter vratio njegov nalog nakon što je Ilon Mask kupio tu kompaniju prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar