U trendu

RUS: Unisteno skladiste u Kremencuku, pozar u trznom centru

MOSKVA – Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u Kremenčuku u ponedeljak uništile skladište naoružanja i municije, a da je detonacija municije izazvala požar u obližnjem tržnom centru koji nije radio.

Ukrajina je, međutim, prethodno saopštila da je najmanje 18 ljudi poginulo u ruskom raketnom napadu na prepun tržni centar u Kremenčuku.

„U gradu Kremenčuk, Poltavska oblast, Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su 27. juna visokopreciznim oružjem iz vazduha udar na hangare sa oružjem i municijom dobijenim iz Sjedinjenih Država i evropskih zemalja, u oblasti Kremenčuške fabrike drumskih vozila. Pogođeno je naoružanje i municija zapadne proizvodnje namenjeno za dalje slanje ukrajinskim trupama u Donbasu“, navedeno je u izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da je detonacija uskladištene municije izazvala požar u nefunkcionalnom tržnom centru koji se nalazi u blizini fabrike.

Rusko ministarstvo ističe da je više od 100 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika likvidirano prilikom napada na punkt odreda Azov u Harkovu.

Takođe, prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, ruski PVO sistemi oborili su tri ukrajinska aviona Su-25, helikopter Mi-8 i devet dronova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar