U trendu

Rusija: Blinkenova izjava o Kazahstanu bezobrazluk

MOSKVA – Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da je američki državni sekretar Entoni Blinken o događajima u Kazahstanu govorio u, kako je navedeno, „svom tipično bezobraznom maniru“.

Rusko ministarstvo je u saopštenju na Telegramu, reagujući na izjavu Blinkena da „lekcije iz prošle istorije pokazuju da kada su Rusi u vašoj kući, teško je naterati ih da odu“, istaklo da je Blinken zlonamernom opaskom prokomentarisao „apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv kazahstanskog rukovodstva da pruži pomoć u osiguravanju bezbednosti Kazahstana“.

„Ako Entoni Blinken toliko voli časove istorije, onda neka ima u vidu sledeće: kada su Amerikanci u vašoj kučhi, može biti teško ostati živ, ne biti opljačkan ili silovan“, navodi Ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo ocenjuje da je to vidljivo u svih 300 godina američke državnosti, dodajući da o tome mnogo govore slučajevi, kako je navedeno, „severnoameričkih Indijanaca, Korejaca, Vijetnamaca, Iračana, Panamaca, Jugoslovena, Libijaca, Sirijaca i mnogih drugih nesrećnika“, koji nisu imali sreće da u njihovu kuću dođu „ti nezvani gosti“, misleći pri tom na ruske snage.

Ruska agencija RIA Novosti prenosi da je Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo na izjavu Blinkena o situaciji u Kazahstanu, i dolasku snaga ODKB u tu zemlju, navodeći da je Blinken rekao da „kada su Rusi u tovojoj kući, teško ih je naterati da odu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar