Rusija: Odbačena žalba Navaljnog na postupanje istražitelja

MOSKVA – Ruski istražni organi odbili su da pokrenu krivični postupak u vezi s istražnim postupkom nakon hospitalizacije blogera Alekseja Navaljnog u Omsku u avgustu 2020. godine, prenela je agencija Tas s.

Garnizonski vojni sud 235. odbacio je žalbu Alekseja Navaljnog na postupanje istražitelja u vezi sa incidentom i hospitalizacijom blogera.

„Sud je zatražio komentar od istražnih organa Uprave za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova. Istražno odeljenje Ministarstva je sprovelo istragu i odlučilo je da odbaci žalbu i pokrene krivični postupak, o čemu je informisan podnosilac zahteva Navaljni“, izjavio je sudija Andrej Tolkačenko, a prenosi Tas s.

Navaljnom je ponuđeno da putem video veze učestvuje u sudskom postupku iz zatvorske ustanove IK-2 u mestu Pokrov u Vladimirskoj oblasti, gde je premešten na izdržavanje kazne, ali je on odbio da učestvuje.

Moskovski sud je u februaru osudio Navaljnog na dve i po godine zatvora pošto mu je preinačio uslovnu kaznu iz decembra 2014. u zatvorsku. Navaljni je osuđen jer se nije na vreme javio nadležnom organu dok se u Nemačkoj oporavljao od navodnog trovanja, podseća Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.