U trendu

Rusija odlučno demantuje da menja stav o statusu Kosova

MOSKVA – Rusija odlučno osuđuje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni stava Moskve prema nepriznavanju samoproglašene „Republike Kosovo“, koje su se pojavile nakon što su dvojica saradnika prištinske Kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju Kosova, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Samoproglašene „vlasti Kosova“ i snage koje stoje iza njih ne prestaju da vrše provokacije prema ruskim diplomatama u Republici Srbiji. Čim su saradnici prištinske kancelarije ambasade Rusije u Srbiji napustili teritoriju Kosova, organizovana je bila nova provokacija – puštena je dezinformacija čiji je cilj da se stavi pod sumnju privrženost Rusije rezoluciji SB UN 1244“, objavila je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Ona je naglasila da Rusija odlučno osuđuje „takvo destruktivno ponašanje i odbacuje sve insinuacije o navodnoj promeni ruskog stava prema nepriznavanju samoproglašene „Republike Kosovo“, preneo je Sputnjik.

Ranije su prištinski mediji javili da su dvojica zvaničnika ruske Kancelarije za vezu u Prištini, koja su proglašena za „persone non grata“, napustila teritoriju Kosova i Metohije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.