U trendu

Rusija otkriva svoje tajno oružje u kalendaru za 2019.

Ministarstvo odbrane Rusije je na svom nalogu na Instagramu objavilo šaljivi kalendar za 2019. godinu, koji korisnici mogu da preuzmu u visokoj rezoluciji.
„Sa zadovoljstvom vam predstavljamo originalni kalendar ’Vojska Rusije‘ za 2019. godinu, koji se može skinuti u visokoj rezoluciji“, navodi se u potpisu kalendara.

Po strukturi kalendar se ne razlikuje od običnog — to je brošura oslikana po mesecima u godini. Međutim, vojska je u dizajnu dodala „vojnički“ humor.

Na „januarskoj“ stranici kalendara prikazan je mobilni raketni sistem sa potpisom — „Isporuka robe u bilo koje mesto na svetu“. Februar prikazuje ruski turbopropelerski strateški bombarder-raketni nosač, najbrži avion na svetu sa turbopropelerskim motorima, Tu-95. Prema klasifikaciji NATO-a ovaj avion se zove „Medved“, tako da Ministarstvo ističe da „ruski medvedi“ zimi ne padaju u zimski san.

April je u Rusiji vreme kada se ispod snega probijaju visibabe. Međutim, na „aprilskoj“ stranici nije prikazano cveće, već kamuflirani pešadinci sa puškama. U maju se vojska priprema za jedan od glavnih događaja u ruskoj armiji — Paradu pobede 9. maja. Na odgovarajućoj stranici prikazana su deca koja marširaju — očigledno kao znak kontinuiteta tradicije koja se prenosi generacijama.

Ruska vojska smatra da „kod Rusa čak i ’krokodili‘ pucaju“ na na stranici avgusta prikazan je helikopter Mi-24. Ministarstvo odbrane takođe se našalilo u vezi sa izrazom koji se često sreće „redovan korisnik PK“ (personalnog kompjutera), na kome je prikazan vojnik sa mitraljezom „kalašnjikov“ (PK).

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar