U trendu

Rusija poziva SAD da prekinu naoruĹžavanje Ukrajine

VAĹ INGTON – Američke vlasti bi trebalo da prekinu da snabdevaju naoruĹžanjem reĹžim u Kijevu jer to dopinosi povećanju broja Ĺžrtava, navodi se u saopĹĄtenje ruske ambasade u SAD.

Saopštenje ambasasde Rusije je zapravo reakcija na izjave američkog podsekretara za kontrolu naoružanja i međunarodne bezbednosne poslove Boni Dženkins u vezi sa pretnjama koju predstavljaju neeksplodirana ubojna sredstva koja su navodno ostavile oružane snage Rusije na teritoriji Ukrajine, prenosi TAS S.

„Takve optuĹžbe izgledaju apsurdno u pozadini tekućeg američkog snabdevanja reĹžima u Kijevu smrtonosnim oruĹžjem. U oruĹžje koje su SAD isporučile kijevskom reĹžimu spadaju i MANPADS ručni protivavionski raketni sistemi i ATGM ručni protivtenkovski raketni bacači koje ukrajinske oruĹžane snage i nacionalni bataljoni ostavljaju za sobom na terenu u velikim količinama“, navodi se u saopĹĄtenju ambasade Rusije u SAD i ističe da posebno zabrinjava odluka ukrajinskih vlasti da američko oruĹžje podeli radikalima i bivĹĄim zločincima koji su se pridruĹžili snagama Teritorijalne odbrane.

„Pozivamo VaĹĄington da prestane da upumpava u Ukrajinu smrtonosno oruĹžje. SAD su te koje izazivaju povećanje broja Ĺžrtava“, zaključuje se u saopĹĄtenju ambasade Rusije u VaĹĄingtonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.