Rusija: Sankcije predstavnicima Nemačke, Francuske i Švedske

MOSKVA – U svetlu antiruskih sankcija Evropske unije zbog slucaja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, Rusija je donela odluku o proširenju liste predstavnika EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, navodi se u današnjem saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je kao kategorički neprihvatljivo uvođenje nezakonitih restriktivnih mera (koje su pokrenule vodeće države članice EU) protiv jednog broja Rusa pod izgovorom njihove navodne umešanosti u slučaj Navaljni, preneo je TAS S.

U skladu sa principom odmazde doneta je odluka o proširenju spiska predstavnika zemalja EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova i dodalo da su osobe sa spiska odgovorne su za pojačavanje aktivnosti protiv Rusije u Evropskoj uniji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na razgovor ambasadora Francuske, predstavnika ambasadora Švedske i zamenika ambasadora Nemačke.

Potvrdujemo da će neprijateljski koraci zapadnih zemalja i dalje zahtevati adekvatan odgovor, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.