U trendu

Rusija: Uhapšen zbog planiranja terorističkog napada

MOSKVA – Ruske bezbednosne službe uhapsile su simpatizera terorističkih organizacija koji planirao da digne u vazduh policijsku stanicu u koju se, inače, redovno javljao nakon odsluženja zatvorske kazne.

Ovo je, kako prenosi TAS S, policiji potvrdila njegova prijateljica, koja rekla da je bila upoznata s njegovim namerama, te da je on kupovao materijal za izradu bombe, a da je napad planirao za 5. april.

U saopštenju za javnost ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) se navodi da je ruski državljanin, koji ranije krivično osuđivan, uhapšen u gradu Kislavodsku u severnokavkaskom Stavropoljskom regionu. jer je planirao napad na policijsku stanicu po nalogu terorističkih organizacija.

Tokom pretresa, operativci FSB su zaplenili materijal za pravljenje eksploziva, ekstremistički propagandni materijal i uputstva za izradu eksplozivnih naprava.

Bezbednosne službe u Kislovodsku lišile su slobode i trojicu njegovih saučesnika, koji su osumnjičeni da su organizovali finansiranje pripadnika ekstremističkih grupa u Siriji.

Oni su, kako se navodi u saopštenju FSB, osnovali ćeliju Islamske države, koja je zabranjena u Rusiji, a cilj im je bio da izvrše terorističke napade na području Stavropljskog regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar