U trendu

Ruska crkva: Sankcije partijarhu Kirilu apsurdne

MOSKVA – Ruska pravoslavna crkva odgovorila je danas na britanske sankcije uvedne patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu, opisujući taj potez kao apsurdan i kontraproduktivan.

„Pokušaji da se zastraši poglavar ruske crkve ili da se natera da se odrekne svojih stavova su besmisleni, apsurdni i neperspektivni“, napisao je portparol Ruske pravoslavne crkve Vladimir Legojda na Telegramu.

On je naveo da je crkva poslednji most, sredstvo komunikacije, koji Britanija pokušava da uništi sa ciljem eskalacije sukoba i otuđenja mira, preneo je britanski list „Gardijan“.

„Ne mogu drugačije da objasnim ovakve apsurdne i kontraproduktivne mere, koje doprinose samo jednom – prekidu ionako teško narušene komunikacije između evropske zajednice i Rusije“, dodao je Legojda.

Velika Britanija uvela je ranije danas sankcije nekolicini ruskih državljana uključujući patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu.

Sankcije su uvedene zbog njegove podrške vojnoj operaciji u Ukrajini, navedeno je u saopštenju britanskog ministarstva spoljnih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.