U trendu

Ruske vlasti: Granata pogodila seosku kuću, nema povređenih

MOSKVA – Lokalne vlasti na jugozapadu Rusije danas su saopštile da je granata pogodila jednu seosku kuću u blizini granice sa Ukrajinom, oštetivši krov, ali tom prilikom niko nije povređen.

Ukrajina je, međutim, odlučno negirala dva prethodna izveštaja da su njihove granate pale na rusku teritoriju u blizini granice, navodeći da su to lažne vesti, preneo je Rojters.

Ukrajina tvrdi da njihove snage nisu gađale tu oblast, dodajući da im nije u interesu da dođe do eskalacije tenzija koje su već dovoljno povišene.

Pres služba granične uprave Federalne službe bezbednosti za Rostovsku oblast, potvrdila je u međuvremenu da su dve granate pogodile rusku teritoriju, javio je Interfaks.

Jedna je eksplodirala dva kilometra od ruske granice, dok je druga uništila pomoćnu zgradu na privatnom imanju kod sela Manockis, a žrtava i povređenih nije bilo.

Ranije danas, izvor koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za agenciju Interfaks da je jedna granata pronađena na teritoriji Rostovske oblasti u blizini državne granice sa Ukrajinom.

„Druga granata je, takođe, pronađena u Tarasovskom okrugu u blizini sela Mitjakinskaja. Ovo je projektil iz sovjetske ere kalibra 120 milimetara“, rekao je on.

U oblasti Rostov u Rusiji prethodno je jutros eksplodirala granata na lokaciji udaljenoj jedan kilometar od granice sa Ukrajinom, saopšteno je iz nadležnih ruskih službi.

„Granata je eksplodirala na teritoriji Tarasovskog okruga Rostovske oblasti, jedan kilometar od granice Rusije i Ukrajine. Eksplozija se dogodila u 04.00 sata po moskovskom vremenu, na samo 300 metara od naseljenih stambenih objekata“, rečeno je izveštaču TAS S iz zvaničnog izvora i potvrđeno da su lokalni stanovnici prijavili ovaj incident bezbednosnim službama.

Agencija RIA Novosti je navela da nije bilo žrtava, niti je pričinjena materijalna šteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar