U trendu

S. Koreja lansirala neidentifikovani projektil

SEUL – Severna Koreja lansirala je jutros neidentifikovani projektil prema otvorenom moru duž svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska, u jeku apela koji stižu iz Pjongjanga da Sjedinjene Države i Južna Koreja obustave svoju „neprijateljsku politiku“.

Južnokorejska vojska nije izdala detaljno saopštenje, ali je japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, bez dodatnih objašnjenja, prenosi Rojters.

Saopštenje je usledilo neposredno pre nego što je ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama pozvao SAD da odustanu od neprijateljske politike prema Pjongjangu uz poruku da niko ne može osporiti pravo njegove zemlje na samoodbranu i testiranje naoružanja.

Severna Koreja optužila je Seul i Vašington za „dvostruke standarde“, i osudila razvoj naoružanja nastavljajući sopstvene vojne aktivnosti.

Sredinom septembra i Severna i Južna Koreja testirale su svoje balističke projektile nastavljajući trku u naoružavanju i izradu sve sofisticiranijeg naoružanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.