U trendu

S. Makedonij: Bez glasanja o poverenju vladi, nedostajao kvorum

SKOPLJE – Predsednik skupštine Severne Makedonije Talat DŽaferi završio je kasno sinoć sednicu parlamenta na kojoj je trebalo da bude održano glasanje o poverenju vladi, na inicijativu opozicije.

DŽaferi je pojasnio da zbog nedostatka kvoruma dnevni red nije mogao da bude usvojen i nije mogla da se otvori rasprava za glasanje o poverenju Vladi.

„Zbog toga što dnevni red nije otvoren, ne može se otvoriti rasprava za izglasavanje nepoverenja Vladi. Zaključujemo da vladi nije izglasala nepoverenje i na osnovu toga vlada nastavlja u punom sastavu i sa obavezama koje ima. Sednica za glasanje o poverenju vladi je završena“, izjavio je DŽaferi, a prenela agencija MIA.

Džaferi je sednicu zakazao nakon što je opoziciona VMRO-DPMNE pokrenula inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi.

Opozicija je ostala kratka za jedan glas do kvoruma koji bi omogućio glasanje o poverenju vladi Zprana Zaeva, jer je tokom dana „nestao“ poslanik Bese Kastriot Redžepi.

Lider opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski optužio je vladajuću koaliciju da je napravila haos i cirkus od sednice Sobranja.

Opozicioni poslanici su naveli da su prevremeni izbori jedino rešenje političke krize.

Zaev je ostavku na funkciju premijera i na mesto lidera SDSM najavio nakon loših rezultata vladajuće koalicije na lokalnim izborima 31. oktobra.

Nakon te najave, vladajuća koalicija je ocenila da se suštinski ništa neće menjati, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar