U trendu

SAD:Neprofitna organizacija smešta izbeglice u hotele

VAŠINGTON – U okviru inicijative neprofitnih organizacija za prihvat izbegličkih porodica koje stižu u SAD, ubuduće će biti organizovan i hotelski smeštaj.

Ova inicijativa predstavlja iskorak od profitnih izbegličkih centara, koji su se našli na udaru kritika Demokratske stranke i medicinskih eksperata.

U izveštaju Rojtersa se navodi da će organizacija Endevor iz San Antonija nadgledati centre za prijem izbegličkih porodica u hotelima u Teksasu i Arizoni i, u saradnji sa drugim neprofitnim organizacijama, obezbediti smeštajne kapacitete u sedam različitih hotelskih lanaca.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za izbeglice i pogranični nadzor, Tai Džonson, potvrdio je da je agencija potpisala kratkoročni ugovor vredan 86,9 miliona dolara sa organizacijom Endevor za privremeni smeštaj i sprovođenje redovnih zakonskeih procedura za izbegličke porodice.

U okviru tog ugovora, biće obezbeđeno 1.239 kreveta i drugih pratećih usluga, a otvaranje izbegličkog prijemnog centra predstavljaće značajan pomak koji čini demokratska administracija predsednika Džo Bajdena od profitnih centara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar