U trendu

SAD pomažu u prikupljanju dokaza o mogućim ruskim zločinima

VAŠINGTON – SAD pomažu u naporima da se prikupe dokazi o mogućim ratnim zločinima koje je Rusija počinila u Ukrajini, izjavio je danas američki državni tužilac Merik Garland.

Visoki zvaničnik američkog Ministarstva pravde sastao se sa svojim francuskim kolegom u Parizu tokom nedelje upravo u vezi s tim pitanjem, rekao je Garland, prenosi Rojters.

Američki predsednik DŽozef Bajden je juče rekao da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu treba da se sudi za ratne zločine i dodao da će tražiti dodatne sankcije nakon prijavljenih svirepih ubistava u Ukrajini.

„Videli ste šta se desilo u Buči“, kazao je Bajden, koji je nazvao Putina „ratnim zločincem“, preneo je AP.

Izjava Bajdena da ruskom predsedniku treba suditi za ratne zločine je neprihvatljiva i nedostojna, poručili su danas iz Kremlja, navodi Rojters.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov ocenio je događaje u ukrajinskom gradu Buči kao vrhunac laži i cinizma, dodajući da je Vašington „zauzeo poziciju tužioca” i počeo da određuje krivce.

„Provokacija u gradu Buči je vrhunac laži i cinizma. U Vašingtonu su bez dokaza zauzeli poziciju tužioca i počeli da određuju krivce“, rekao je danas Antonov, objavila je ambasada na Telegramu, a prenela agencija Ria Novosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)