U trendu

SAD: Požar u fabrici u Ričmondu, zbog otrovnog dima evakuisano 2.000 ljudi

RIČMOND – U fabrici za reciklažu u gradu Ričmondu u američkoj saveznoj državi Indijani izbio je ogroman požar iz kojeg se širi otrovan dim.

Gradonačelnik Ričmonda, koji je ranije upozoravao da postoji „rizik od požara u fabrici za reciklažu“ naredio je evakuaciju oko 2.000 ljudi jer se očekuje da će borba protiv vatrene stihije trajati danima, prenosi Si-En-En.

Šef vatrogasne službe Indijane Stiv Džons rekao je na konferenciji za novinare da je gust, crni dim koji se širi iz žarišta „definitivno toksičan“.

„Postoji mnoštvo različitih hemikalija koje se oslobađaju kada se zapali plastika i to je zabrinjavajuće“, rekao je Džons i istakao da se očekuje da će vatra goreti danima.

Za sada nije utvrđeno šta je izazvalo požar, a prema rečima lokalnih zvaničnika, to se neće znati sve dok vatra ne bude potpuno ugašena.

Testiranja američke Agencije za zaštitu životne sredine za sada nisu detektovala prisustvo toksičnih jedinjenja kao što su stiren ili benzol, a praćenje kvaliteta vazduha biće nastavljeno, izjavio je koordinator lokalne službe hitne pomoći.

Za sada nema informacija o povređenima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar