U trendu

SAD: Predstavnički dom za pokretanje postupka protiv Medouza

VAŠINGTON – Predstavnički dom američkog Kongresa u kojem većinu imaju demokrate izglasao je da se ministarstvu pravde SAD preporuči da pokrene krivičnu prijavu protiv Marka Medouza, bivšeg šefa kabineta predsednika Donalda Trampa zbog toga što se nije odazvao da pred istražnim odborom donjeg doma Kongresa svedoči o napadu na Kapitol hil 6. januara.

Rezultat sinoćnjeg glasanja bio je 222 za prema 208 protiv jer su dvojica republikanaca, kongresmeni Liz Čejni iz Vajominga i Adam Kinzinger iz Ilinoisa, koji su članovi istražnog odbora, glasali sa demokratama za pokretanje krivične prijave protiv Medouza, preneo je CNN.

U ponedeljak je istražni odbor Predstavničkog doma jednoglasno doneo odluku da Medouz nije ispunio svoju zakonsku obavezu prema Kongresu i sada je na ministarstvu pravde da odluči da li će pokrenuti krivičnu prijavu protiv neladašnjeg šefa kabineta bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Zamoljen da u intervjuu za Foks Njuz kanal prokomentariše jučerašnju odluku kongresnog odbora, Medouz je izrazio razočarenje i dodao da nije iznenađen.

„Ovde se radi o Donaldu Trampu i o tome da se još jednom krene na njega“, ocenio je Medouz.

Bivši šeg kabineta predsednika Donalda Trampa Mark Medouz, koji je i sam bio kongresmen u Predstavničkom domu više od sedam godina, sve dok se nije pridružio Trampovoj administraciji 2020. godine, podneo je tužbu i protiv istražnog odbora, i protiv predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar