U trendu

SAD: Ubica pokazao prijatelju oruzje 4 dana pre napada

JUVALDE – Bivši drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, koji je juče ubio 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi u mestu Juvalde, 150 kilometara od San Antonija, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio „blizak“ sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Xbox zajedno.

„Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga ‘brate, šta će ti ovo?’, odgovorio je ‘nemoj da brineš o tome’. Nastavio je da mi šalje poruke tipa ‘izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao'“, rekao je Ramosov prijatelj, preneo je CNN.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

„Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju“, dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar