U trendu

Sajber napadač radi za vladu

RIM – Bivša italijanska ministarka za obrazovanje Lučija Azolina javno je osudila imenovanje profesora Paskvalea Vespe za saradnika zameniku ministra u centralnoj vladi, jer se radi o osobi, tvrdi Azolina, protiv kojeg je podnela tužbu zbog “javnog blaćenja, uznemiravanja, pretnji smrću i seksitičkih uvreda”.

Vespa je imenovan za saradnika zamenika ministra za obrazovanje, Rosano Saso, koji je član stranke Liga.

Azolina tvrdi da je profesor, koji je i sindikalni aktivista, pokušao da izbriše tragove svojih pretnji i uvreda upućenih ministarki sa svojih društvenih profila, ali je Azolina sve sačuvala i, kako tvrdi, predala sudu kao dokaze u procesu koji uskoro treba da počne.

“Ovde se ne radi se samo o nezakonitom ponašanju već i o moralu i civilizovanom ponašanju. Navečer taj gospodin oslobađa svoje seksualne instinkte na ustima i crvenim ruževima i preti da će ubiti državnog službenika, a sledećeg jutra se predstavlja kao odgajatelj u školi“, izjavila je Azolina.

Podršku bivšoj ministarki, koja je i dalje član parlamenta, pružili su kolege iz Pokreta pet zvezdica koji su u zajedničkom saopštenju napisali da je “neprihvatiljvo da osoba, koja ne zna gde se zavrsava političko neslaganje, a počinje verbalna agresija radi za vladu”.

Članovi parlamenta iz redova Demokratske stranke su takođe podržali Azolinu i saopštili da se „ne radi o slobodi mišljenja, već o ozbiljnim pretnjama jednom vladinom službeniku”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.