U trendu

Saliven: SAD posvecene da obezbede Ukrajini oruzje za odbranu

NJUJORK – Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven izjavio je danas da su SAD posvećene da obezbede Ukrajini oružje koje joj je potrebno da bi se odbranila od Rusije.

On je kazao za CNN da očekuje da će novoimenovani general Rusije koji nadgleda Ukrajinu, Aleksandar Dvornikov, „orkestrirati zločine i brutalnost nad ukrajinskim civilima“.

Saliven nije priložio nikakve dokaze za svoje tvrdnje, preneo je Rojters.

On je istakao da je Kremlj odgovoran za napad na civile.

Saliven je izjavio za ABC njuz da će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena poslati još oružja Ukrajini kako bi sprečila Rusiju da zauzme još teritorija i napada civile, što Vašington smatra ratnim zločinom.

„Ukrajini ćemo nabaviti oružje koje joj je potrebno da uzvrati Rusima kako bi ih sprečila da zauzmu još gradova i mesta u kojima bi počinili ove zločine“, istakao je Saliven.

On je izjavio za NBC njuz da SAD danonoćno rade na isporuci svog oružja i organizuju i koordinišu isporuku oružja iz mnogih drugih zemalja.

„Oružje stiže svaki dan“, naglasio je Saliven i dodao da oružje stiže i danas.

SAD su poslale vojnu pomoć verednu 1,7 milijardi dolara Ukrajini otkako je Rusija započela napad na tu zemlju 24. februara, saopštila je Bela kuća prošle nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar