U trendu

Salvini optužio vladu da škole pretvara u logore

RIM – Lider desnicarske stranke “Liga” Mateo Salvini,iskoristio je predizborni skup u uToskani da optuzi vladu i ministraku za obrazovanje Luciju Azolina “da skole sa klupama na točkiče i za jednu osobu i sa obavezom da deca nose maske pretvara u logor”.

“Imam dvoje dece i za manje od mesec dana treba da krenu u školu, ali se još ne zna koliko će nastava trajati, gde će se odrzavati – u restoranu, cirkusu, parku”, rekao je Salvini uToskani.

Ministarka Azolina mu nije ostala dužna i poručila je da je “Salviniju bolje da ćuti jer svaki put kada govori o školi, pokazuje svoje neznanje”, aludirajući na cinjenicu da Salvini nikada nije završio fakultet i da je ceo svoj radni vek proveo u politici.

Azolina je takođe pozvala Salvinija da se izvini svima onima koji su uključeni u obrazovni proces, na prvom mestu đacima i studentima.

“Logor je ozbiljna stvar, i ja sam decu učila sta su bili koncentracioni logori, a skola je nesto sasvim drugo”, rekla je ministarka Azolina i savetovala Salviniju da pročita knjigu senatorke Ljiljane Segre koja je prezivela koncentracioni logor Aušvic i napisala knjigu uspomena “Sve dok moja zvezda sja”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar