U trendu

Samit G7: DŽil Bajden i Kejt u poseti školi u Kornvolu

KARBIS BEJ – Prva dama SAD DŽil Bajden
pridružiće se Kejt, vojvotkinji od Kembridža, u poseti jednoj školi u Kornvolu, a članovi britanske kraljevske porodice će se nešto kasnije pridružiti svetskim liderima na seriji događaja organizovanih povodom samita Grupe sedam (G7).

Kraljica Elizabeta, njen sin princ Čarls i njegova supruga Kamila, i najstariji sin naslednika princ Vilijam i supruga Kejt, pridružiće se liderima nekih od najbogatijih zemlja sveta koji su se okupili na trodnevnom sastanku na jugozapadu Engleske, prenosi agencija Rojters.

Pre toga, DŽil Bajden, supruga američkog predsednika, posetiće jednu školu sa vojvotkinjom, u kojoj će upoznati decu, a zatim razgovarati sa nekim strucnjacima iz oblasti razvoja dece, saopštila je njena Kancelarija.

Ova poseta nalik je sličnim školskim posetama bivših prvih dama SAD, Melanije Tramp i Mišel Obame, tokom boravka u Britaniji, iako one nisu imale pratnju članova kraljevske porodice.

Na samitu G7 će britanska kraljevska porodica imati zapaženu ulogu, jer će Čarls i Vilijam biti domaćini jednog događaja između poslovnih lidera i šefova vlada, na kojem će se razgovarati o saradnji privatnog sektora i vlada u borbi protiv klimatskih promena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.