U trendu

Sangaj: Automobil pao sa treceg sprata, poginulo dvoje ljudi

PEKING – Kineski proizvođač električnih automobila Nio saopštio je da su dve osobe poginule kada je jedno vozilo palo sa trećeg sprata njegovog sedišta u Šangaju.

U nesreći su poginuli jedan zaposleni u toj kompaniji i jedna osoba zaposlena u partnerskoj firmi, koji su se nalazili u vozilu, saopštio je Nio, prenosi BBC.

Prema različitim izvorima, na trećem spratu kompanijskog sedišta nalazi se salon automobila, prostor za testiranje ili parking.

Iz kineske automobilske kompanije je saopšteno da je odmah nakon incidenta započeta istraga u saradnji sa vladinim zvaničnicima.

„Naša kompanija je sarađivala sa Odeljenjem javne bezbednosti na pokretanju istrage i analizi uzroka nesreće. Na osnovu analize situacije na licu mesta, možemo da potvrdimo da je reč o nesreći koja nije izazvana zbog toga što je vozilo bilo neispravno. Veoma smo tužni zbog ove nesreće i želimo da izrazimo najdublje saučešće našem kolegi i poslovnom partneru, koji su izgubili živote. Formiran je tim za pomoć porodicama“, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi britanska televizija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar