U trendu

Saradnja Ministarstva pravde i Pravosudne akademije

BEOGRAD – Ministarstvo pravde Srbije i Pravosudna akademija potpisali su danas sporazum o saradnji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, sporazum, koji su potpisali ministarka Maja Popović i direktor Akademije Nenad Vujić, obuhvata stručno-obrazovnu saradnju kroz sticanje i razmenu znanja i primenu najboljih iskustava sa ciljem unapređenja postojećih obrazovnih i poslovnih delatnosti u oblastima od obostranog značaja.

Ministarka Popović i direktor Vujić zajednički su konstatovali da Ministarstvo pravde već dugi niz godina ulaže mnogo napora u izgradnju modernog pravosudnog e-sistema sa centralizovanim sistemima upravljanja predmetima.

Kontinuirano unapređivanje e-servisa i proširenje opcija vezanih za praćenje toka sudksih postupaka i dostupnost drugih informacija o radu pravosuđa biće u fokusu Ministarstva pravde i u skladu je sa aktivnostima iz Akcionog plana za poglavlje 23 u pregovorima o pridruživanju EU.

S druge strane, Pravosudna akademija, kao jedina institucija nadležna za obuku u pravosuđu, u obavezi je da pripremi i realizuje odgovarajuće programe obuke kako bi se zaposleni koji rade na ovim poslovima blagovremeno pripremili i obučili u cilju kvalitetnog korišćenja i rada na novim IKT platformama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.