U trendu

Šarl Mišel u čevrtak u Kini

Na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel posetiće Kinu 1. decembra, saopštila je portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing, prenosi Sinhua.

„Ovo je prvi formalni sastanak lidera Kine i institucija EU nakon 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine“, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan na dnevnom brifingu u ponedeljak, dodajući da će se tokom posete Mišel sastati s predsednikom Kine Si Đinpingom.

Premijer Li Kećijang i Li Džanšu, predsedavajući Stalnog komiteta Narodnog kongresa, takođe će održati sastanke sa predsednikom Mišelom, rekao je Džao.

On je dodao da će lideri dve strane imati detaljnu razmenu mišljenja o odnosima Kine i EU kao i o međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Džao je istakao da Kina pridaje veliki značaj razvoju svojih odnosa sa Evropom i da je spremna da ovom posetom ojača stratešku komunikaciju i izgradi konsenzus sa evropskom stranom, zajednički promoviše održiv, zdrav i stabilan razvoj odnosa i unese još stabilnosti. u složenu i turbulentnu međunarodnu situaciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar