U trendu

SD poziva ministra policije da podnese ostavku

PODGORICA – Opoziciona SD poručila je danas ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, da treba da zabrani ustoličenje mitropolita Joanikija u nedelju na Cetinju, zbog nepovoljne bezbednosne procene i da, ako ne može da garantuje mir i stabilnost, treba da podnese ostavku.

Reagujući na izjavu ministra Sekulovića da bezbednosne službe nijednom građaninu neće, ni novinarima moći da garantuje bezbednost na skupu na Cetinju, iz SD su mu poručili da kao prvo ne sprovodi, kako kažu, kampanju plašenja, odnosno disciplinovanja građana koji samo jedno žele, a to je da očuvaju građansku, sekularnu i antifašističku, suverenu i samosvesnu Crnu Goru.

„Vi i vlada imate ustavnu i zakonsku obavezu da garantujete bezbednost svakog građanina na Cetinju tog dana. Ako ne možete ili nećete, podnesite ostavku“, navodi se u saopštenju.

Naveli su da Sekulović treba da zabrani ustoličenje na Cetinju, jer “bezbednosna procena nije povoljna”.

„Vaša izjava više liči na izjavu iz okupirane zemlje. Još jednom stoga apelujemo na mir i stabilnost i razum, očekujući da će ustoličenje upravo u funkciji očuvanja mira biti organizovano u nekom drugom verskom objektu van Cetinja.

„U suprotnom će Socijaldemokrate biti tamo gde im je i mesto – na Cetinju, da brane i odbrane građansku Crnu Goru na koju se već godinu dana atakuje na različite načine“, navodi se u saopštenju SD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.