U trendu

SD: Stranke da se izjasne da li su bile upoznate sa sadrzajem

PODGORICA – Nakon što je crnogorski premijer Dritan Abazović u Beogradu izjavio da su SDP o DPS bili upoznati sa sadržajem nacrta Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da nisu imali nikakvih primedbi, Socijaldemokrate (SD) su pozvale partije koje podržavaju vladu da potvrde ili demantuju ovu informaciju.

„Imajući u vidu aktuelnost teme, interes javnosti da zna, ali i sklonost premijera da neretko iznosi u javnosti stvari koje ne odgovaraju istini, pozivamo partije koje podržavaju vladu da se izjasne da li im je bio poznat sadržaj objavljenog tzv. Temeljnog ugovora i da li su, kako tvrdi Abazović, dale saglasnost na isti“, saopšteno je iz SD Crne Gore na Tviteru.

Vlada Crne Gore objavila je juče usaglašeni tekst Temeljnog ugovora između države Crne Gore i SPC, što je učvrstilo podele u političkoj javnosti.

iz Abazovićevog pokreta Ura najavili su ranije danas da će objaviti uporednu analizu temeljnih ugovora sa drugim verskim zajednicama kako bi se videlo da u objavljenom dokumentu sa SPC nema nikakve razlike.

Istakli su da je radna verzija Temeljnog ugovora sa SPC u skladu sa Ustavom i zakonima, a da oni koji se protive zapravo svojim izjavama dižu tenzije, produblju podele i vraćaju Crnu Goru unazad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.