U trendu

SDT: Čađenović pripadnik kavačkog klana od sredine 2020.

PODGORICA – Specijalni tužilac Saša Čađenović, koji je danas uhapšen, sredinom 2020. godine postao je pripadnik kavačkog klana, saopštilo je danas Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Čađenoviću je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja kojim je rukovodio tužilac Miloš Šoškić.

Čađenović je uhapšen jutros po nalogu SDT, zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja.

„Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih dela zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije ‘kavački klan’, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih đela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka“, navodi se u saopštenju SDT-a, prenele su podgoričke Vijesti.

Navode da je Čađenović saslušan u prisustvu branioca, da je izneo odbranu i da nije priznao krivična dela za koja se sumnjiči, niti odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

„Nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor“, stoji u saopštenju.

Advokat osumnjičenog ranije danas je izjavio da će na uložiti žalbu na odluku o pritvoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.