U trendu

Seksualni napasnik: Uhapšen američki milijarder zbog trgovine ljudima

Američki milijarder Džefri Epstajn (66) koji je ranije optuživan za seksualno uznemiravanje maloletnika, uhapšen je zbog optužbi za trgovinu ljudima radi pružanja seksualnih usluga, piše „Njujork tajms“.

Milijarder je pritvoren zbog dela počinjenih 2002. i 2005. godine. On je već osuđen zbog seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba, a sa sudom je sklopio dogovor o priznanju krivice i, umesto zaprećene doživotne kazne zatvora, kažnjen je samo sa 13 meseci zatvora i sa odlukom da treba da isplati novac svojim žrtvama i da uđe u registar seksualnih napasnika.

Neimenovani policijski zvaničnik naveo je da se Epstajn sumnjiči da je maloletnim osobama plaćao za masažu, posle čega ih je i seksualno iskorišćavao.

Onda bi, kako je naveo ovaj zvaničnik — tražio od tih maloletnih osoba da mu dovedu i svoje prijatelje kojima je, takođe, plaćao za seksualne usluge.

Neke milijarderove žrtve bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u Njujorku i na Floridi.

Epstajn je, kako prenosi agencija AP, bio prijatelj bivšem američkom predsedniku Bilu Klintonu, britanskom princu Endrjuu i američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Kako piše „Njujork tajms“, Epstajn je uhapšen u subotu na aerodromu u Nju Džerziju. Očekuje se da se pojavi pred sudijom u ponedeljak u Njujorku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.