U trendu

Selakovic: Zadovoljstvo je predstavljati Srbiju među prijate

BRISEL, 17. septembra ( Tanjug) – Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković sastao se u Luksemburgu sa premijerom Velikog Vojvodstva, Gzavijerom Betelom.

Selaković je ocenio da je ovaj sastanak najbolja moguća završinica nejgove zvanične posete Luksemburgu jer je Betel osvedočeni ”prijatelj Srbije, koji iskreno podržava njen evropski put i želi da Srbiju vidi što pre u EU”.

”Betel je pokazao veliko interesovanje za sve što se dešava u Srbiji i regionu. Pokazalo se i ovo prilikom da izuzetni odnosi i podrška koju Luksemburga pruža Srbiji nisu samo principijelni vec su i rezultat uzuzetno dobrih odnosa koji postoje između predsednika Vučića i premijerke Brnabić sa premijerom Betelom”, izjavio je Selaković nakon susreta.

Uoči bilateralnog sastanka Betel je Selakovića lično poveo u šetnju centrom Luksemburga gde su oblišli gradsku Skupštinu, Muzej grada Luksemburga i Muzej čokolade.

Prethodno je šef diplomatije Srbije razgovarao sa članovima Spoljnopolitičkog odobra Parlamenta Luksemburga koje je ineteresovalo stanje u regionu, reforme u Srbiji, ali koji su u svojim komentarima odali priznanje za ekonomske reforme i ono što Srbija radi.

”Bio sam potpuno ponosan predstavljajući Srbiju u Luksemburgu, kao što sam ponosan i svaki put. Ali na ovakvom mestu, kada se sretnete sa prijateljima i nekim ko vam iskreno želi dobro, ko može da vas posavetuje i da vam pomogne u onome što radite, to je bio pravo zadovoljstvo”, zaključio je Selaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.