U trendu

Senat SAD iduće nedelje o ratifikaciji članstva Crne Gore u NATO

Američki Senat glasaće iduće nedelje o ratifikaciji članstva Crne Gore u NATO-u, rekao je danas lider senatske većine Mič Mekonel, nakon što je administracija predsednika SAD Donalda Trampa pozvala poslanike da glasaju o ovom dugo odlaganom pitanju, javlja Rojters.

Mekonel je u Senatu najavio da će u ponedeljak uveče biti održano proceduralno glasanje, što bi trebalo da utre put finalnom glasanju o ratifikaciji kasnije tokom iduće nedelje.

Neimenovani članovi Senata izrazili su očekivanje da će Senat glasanjem odobriti članstvo Crne Gore u NATO-u, navodi Rojters.

Britanska agencija prenela je u utorak da je američki državni sekretar Reks Tilerson pisao liderima Senata poručivši im da je članstvo Crne Gore u Severnoatlantskoj alijansi „snažno u interesu Sjedinjenih Američkih Država“.

Svih 28 članica NATO-a moraju da ratifikuju pristupanje Crne Gore toj alijansi da bi ta zemlja mogla formalno da joj se pridruži, napominje Rojters.

Glasanje u američkom Senatu odlagano je mesecima otkad su najmanje dva republikanska senatora, Rend Pol i Majk Li, blokirali brzo glasanje o tome, podseća Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.