U trendu

Severna Koreja nazvala Bajdena budalom niske inteligencije

SEUL – Severna Koreja označila je danas bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena kao „budalu niske inteligencije“ i „imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića“, pošto je američki predsednički kandidat nedavno nazvao severnokorejskog lidera Kim Džong Un-a tiraninom.
Korejska centralna novinska agencija (KCNA) saopštila je da je Bajden uvredio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio „ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati“ protiv Severne Koreje, prenosi AP.

Bajden je tokom kampanje u Filadelfiji, u subotu optužio predsednika Donalda Trampa da se slaže s „diktatorima i tiranima“ kao što su Kim i ruski predsednik Vladimir Putin.
„Ono što je on izgovorio samo je sofizam imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara“, prenela je KCNA.

Agencija dodaje i da se ne isplati nadati se nečemu u njegovoj kandidaturi i da ga prati sumnja da je budala niskog koeficijenta inteligencije.
„Ipak, sebe hvali kao najpopularnijeg predsedničkog kandidata. Ovo je dovoljno da se i mačka nasmeje“, kaže se u izveštaju agencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.