U trendu

Si Djinping uručio medalje istaknutim članovima KP Kine povodom jubileja

Kineski predsednik i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije (KP) Kine Si Djinping uručio je danas u Pekingu Medalje prvog jula istaknutim članovima KP. 

Na svečanosti povodom 100 godina osnivanja KP Kine on je rekao da su dobitnici medalja „članovi KP koji se ističu čvrstom verom i doprinosom naciji“ , „obični ljudi, ali heroji koji su se ćutke posvetili svom radu“, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Na ceremoniji u Velikoj dvorani naroda u Pekingu Si je rekao da „u proteklih 100 godina Komunistička partija insistira na izvornoj aspiraciji i misiji, ujedinjenju i rukovodjenju Kinezima da nadju veliki put, postignu velika dostignuća, iskuju veliki duh, akumuliraju dragoceno iskustvo i napišu veličanstveno poglavlje u istoriji razvoja kineske nacije i istoriji ljudskog društvenog napretka“.

„Čvrsto uverenje znači insistiranje na svojoj izvornoj aspiraciji i sprovodjenju lojalnosti Partiji i narodu,a u akciji čak i posvetiti sebe i dragoceni život Partiji i boriti za ideologiju KP Kine“, rekao je.

Si Djinping je podvukao da svi članovi KP „moraju da se pridržavaju stavljanju ljudi na prvo mesto i neumorno da služe narodu“,  da  „održe herojski duh, da se ne plaše opasnosti i prevazidju poteškoće“ i da „teže postizanju dostignuća koja su vredna Partiji, narodu i vremenu“.

Dodao je da je „novo doba, doba koje zahteva heroje i koje će sigurno stvoriti heroje“ i izrazio nadu da će „dirljiva dela i uzvišeni karakter dobitnika Medalje 1. jula nadahnuti široke mase članova KP da marljivo rade na novom putu izgradnje moderne socijalističke zemlje na sveobuhvatan način, sa ciljem ostvarenja kineskog sna o velikom podmladjivanju kineske nacije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.