U trendu

Snimak višestrukog ubistva u Lujvilu, napadač legalno kupio pušku

LUJVIL – Radnik banke koji je otvorio vatru na svom radnom mestu u Lujvilu, u američkoj saveznoj državi Kentaki, u napadu je koristio pušku koju je legalno kupio nedelju ranije, a meta su mu bile kolege, saopšteno je u utorak iz policije koja je objavila i snimak napada.

U napadu u zgradi banke u centru Lujvila ubijeno je pet osoba, a osmoro ranjeno. Napadač je ubijen u obračunu sa policijom.

Objavljen je i snimak napada sa policijskih kamera, na kojem se vide haotične scene i kako napadač puca na dvojicu policajaca koji pokušavaju da zaustave napad. Jedan od policajaca je pogođen u glavu, prenosi Glas Amerike.

Šefica policije Lujvila Džeklin Gvin Viljarel saopštila je na konferenciji za novinare da je napadač kupio poluautomatsku pušku 4. aprila u lokalnoj radnji.

Na jednom snimku vidi se napadač sa puškom, okružen slomljenim staklom. Iz policije je saopšteno da je, nakon što je već pucao na ljude u banci, napravio zasedu da bi napao policajce koji su pristizali u banku.
Policija Lujvila identifikovala je napadača kao 23-godišnjeg Konora Sterdžona, koji je od prošle godine zaposlen u banci, gde je prethodno bio pripravnik u tri navrata.

Motiv ovog masovnog ubistva nije poznat.

Zamenik šefa policije Lujvila Pol Hamfri preneo je novinarima da su policajci stigli na mesto događaja oko 8:30 ujutru po lokalnom vremenu, samo nekoliko minuta pošto su dobili poziv iz banke Old National Bank u centru grada, preko puta bejzbol stadiona Slager Fild.

Iz policije je saopšteno da je napadač bio naoružan puškom i da je uživo prenosio napad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.