U trendu

SNP: Spremni smo za proveru građana, od izbora ne bezimo

PODGORICA – Crnogorska Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je danas da je Vlada Dritana Abazovića pala zbog „neprincipijelnog i tajnog“ dogovora DPS-a i Demokrata, u koji su uključene i manje partije, kao i da su oni spremni za izbore i da ubuduće neće biti nijedne vlade bez učešća SNP-a.

„Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore, ali i sa najvećim rezultatima i uspesima“, navodi se u saopštenju SNP-a.

U Skupštini Crne Gore je glasovima poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrata, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata, Demokratske unije Albanaca, Bošnjačke stranke, Prave i Ujedinjene Crne Gore izglasano nepoverenje Abazovićevoj Vladi.

Vlada je bila formirana 28. aprila, i osim GP URA, činile su je SDP, SNP, CIVIS i stranke manjinskih naroda. Parlamentarnu podršku, bez učešća u njoj, davao joj je DPS.

U SNP-u kažu da Vlada nijednog trenutka nije zastala u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, da su se uhvatili „u koštac sa brojnim problemima u oblasti finansija, pravde, zdravstva, prosvete, poljoprivrede, sporta“.

„Ono na šta smo posebno ponosni i zbog čega smo i ušli u manjinsku Vladu smo ostvarili. Nakon deset godina, potpisan je Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC, čime su konačno ovoj najbrojnijoj verskoj zajednici u Crnoj Gori data prava koja su joj tako dugo uskraćivana“, saopšteno je iz SNP-a.

Između ostalog, poručuju svima da je borba za pravednu i razvijenu Crnu Goru pocela i da ih niko na tom putu neće zaustaviti, prenosi RTCG.

„Od izbora ne bežimo i uvek smo spremni za svaku proveru građana. Takođe, sigurni smo da ubuduće neće biti nijedne ozbiljne Vlade bez adekvatnog učešća SNP-a“, zaključeno je u saopštenju SNP-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.