U trendu

Šojgu: Naša pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna!

MOSKVA – Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izrazio je u novogodišnjoj čestitki vojnicima uverenje da je pobeda Rusije neizbežna.

„U narednoj godini želim svima dobro zdravlje, snagu, pouzdane i odane drugove i, naravno, vedro nebo! Naša pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna!“, istakao je Šojgu u video obraćanju.

On se zahvalio vojnicima na hrabrosti i herojstvu u vršenju vojne dužnosti, prenosi RIA Novosti.

„Vi danas branite ne samo veliku istoriju Rusije, već i njenu svetlu budućnost. Iza svakog od nas stoji Rusija!“, rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, Rusija se u protekloj godini suočila sa ozbiljnim iskušenjima i 2023. godinu dočekuje u teškoj vojno-političkoj situaciji.

Šojgu je rekao da spoljne sile sada pokušavaju da precrtaju slavnu istoriju i velika dostignuća Rusije, da se ruše spomenici pobednicima nad fašizmom, a da se ratni zločinci podižu na pijedestal, da se sve rusko ukida i skrnavi.

„U takvim okolnostima Nova godina ostaje ne samo dobra tradicija, već dobija i duboko značenje, postajući simbol nade u mirnu budućnost“, rekao je Šojgu.

Prema njegovoj oceni, 2022. godina će zauvek ostati upisana u vojne anale Rusije, ispunjene besmrtnim delima, nesebičnom hrabrošću i herojstvom ruskih vojnika u borbi protiv „neonacizma i terorizma“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.