U trendu

Šojgu Putinu: U Mariupolju mirno, moguć povratak civila

MOSKVA – Situacija u gradu Marijupolju je mirna, omogućava nam da započnemo uspostavljanje reda i mirnog života, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, istakavši da je moguć povratak civila, javlja agencija RIA Novosti.

Šojgu je izvestio Putina da su ruske snage i snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) preduzele sve mere da zaštite civile u Mariupolju, prenosi agencija TAS S.

„Ruska vojska i milicije DNR preduzele su sve mere da zaštite živote civila tokom operacije za oslobađanje Mariupolja. Počev od 21. marta, humanitarni koridori za evakuaciju civila i stranih državljana otvaraju se po vašem naređenju svakog dana“, rekao je Šojgu.

Dodao je da je uprkos otporu, kako je rekao, militanata i drugih snaga, Rusija uspela da evakuiše 142.711 civila iz Marijupolja.

„Oslobođeni su svi oni koji su držani kao taoci u komercijalnoj luci, uključujući posade brodova čije su komunikacione uređaje otmičari uništili kako bi sprecili da stupe u kontakt sa svima. Luka je minirana. Pomorsko područje je blokirano. Nadam se da će sada imati priliku da napuste luku,“ poručio je Šojgu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.