U trendu

Šojgu Volasu preneo zabrinutost zbog „prljavih bombi“

MOSKVA – Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je danas sa svojim britanskim kolegom Benom Volasom o situaciji u Ukrajini, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

Šojgu je rekao Volasu da je Rusija zabrinuta da bi Kijev mogao da upotrebi „prljavu bombu“ u Ukrajini.

Takvu tvrdnju takođe je izneo u razgovorima sa francuskim i turskim ministrima odbrane Sebastijanom Lekornuom i Hulsijem Akarom ranije danas, preneo je Rojters.

Francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu potvrdio je da je razgovarao sa Šojguom i dodao da je Francuska ponovo izrazila želju za mirnim rešenjem ukrajinskog sukoba.

Lekornu je u saopštenju, takođe, naveo da mu je Šojgu ukazao na bojazan Rusije da bi Ukrajina mogla da upotrebi „prljavu bombu“ u sukobima.

On je dodao da Francuska odbija da bude uvučena u bilo kakav oblik eskalacije ukrajinskog sukoba, posebno u vezi sa nuklearnim opcijama i da Lekornu uskoro planira razgovor sa ukrajinskim ministrom odbrane.

Prljave bombe su napravljene od konvencionalnih eksplozivnih sredstava, ali je njihovo jezgro obavijeno radioaktivnim materijalom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar