U trendu

Šokantan snimak iz crkve: Sveštenik povredio bebu tokom krštenja (video)

Ruski pravoslavni sveštenik Fotij Nečeporenko suspendovan je na godinu dana nakon što se pojavio video snimak na kom se vidi kako “mlatara” bebom za vreme krštenja, dok je novorođenče vrištalo od užasa.

Dete je tom prilikom zadobilo ogrebotine po vratu i ramenima, prenosi ”Dejli Mejl”.

https://youtu.be/G0BSvadxrxA

Sveštenik se branio da nije kriv i da je majka previše emotivno reagovala zbog toga što nije bila spremna da krsti bebu.

Uznemirena majka pokušala je da interveniše kako bi uzela svoje dete od “pomahnitalog” sveštenika. Međutim, on je odgurnuo, a u borbi da spasi bebu, majka je zapalila maramu na sveće. Majka je istakla da je dete doživelo stres nakon ovog zastrašujućeg krštenja.

“Povredio je bebi vrat i ramena. Otad je moja beba uplašena i redovno ima napade panike i histerije”, rekla je užasnuta majka.

Nakon što joj je vratio uplakanog sina Demida, sveštenik joj je rekao da već 26 godina radi svoj posao.

“Učinio je sve da povredi dete. Video je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne detetu vodu po glavi, ali nije želio, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se bojala i dotrčala sam do njega da mu uzmem dete iz ruku. Mogla sam da se zapalim tom prilikom, pošto je plamen sveće zahvatio moju maramu “, dodala je.

Novinska agencija Fontanka izvestila je da je ceremonija krštenja, koja je koštala 3.500 rubalja (oko 50 evra), ličila na sadističku vežbu, a beba je dobila ogrebotine i modrice.

Pre nego što je suspendovan, sveštenik se branio i okrivio majčinu “jaku emotivnost”.

“Pa, šta se dogodilo? Ništa, i uopšte nisam kriv. Majka je preterano i emotivno odreagovala. Ona je osoba bez crkvenog iskustva, nije bila spremna za krštenje bebe”, rekao je suspendovani sveštenik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)