Šokantna naslovnica Spigla: Tramp sa odrubljenom glavom Kipa slobode

Ugledni nemački magazin „Špigl“ posvetio je naslovnu stranicu najnovijeg broja američkom predsedniku, na kojoj je prikazana grafika Donalda Trampa kako u jednoj ruci drži nož, a u drugoj odsečenu glavu Kipa slobode u Njujorku.

Naslovna stranica objavljena je na sajtu magazina koji izlazi u subotu a, kako prenose mediji, već je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama.

Na naslovnoj strani je, u nivou Trampovih kolena, stavljen natpis na engleskom jeziku „America First“ (Amerika na prom mestu), što je bio izborni slogan Trampove kampanje.

Već prvih dana po stupanju na dužnost Tramp je doneo niz mera koje su naišle na žestoke reakcije u Americi i svetu, a jedna od njih je zabrana ulaska izbeglica iz sedam muslimanskih zemalja u SAD.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    Napišite narodu kako je građen“ kip slobode“ i ko ga jegradio?Gradili su ga robovi, pa sad vidite koliko je ta gvožđušina simbol slobode.Trampa pokazuju kao egzekutora slobode, samo im karikatura nije adekvatna ,er upravo ga tu prikazuju kao spasioca sloboda što on ustvari proba i da bude, ako ga neki fundamentalista na iti način kao na slici ne skrati za glavu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike