U trendu

Španski ministar kritikovan zbog saveta da se ne jede meso

MADRID – Španski ministar potrošnje Alberto Garzon objavio je na Tviteru video u kome savetuje građane da smanje potrošnju mesa i povećaju konzumaciju povrća, a kao glavni

U video zapisu u trajanju od 6 minuta ministar pojašnjava kako je uzgoj životinja u prehrambenoj industriji loš za okolinu i kako bi Španci trebalo da jedu više povrća.

„To ne znači da ne možemo više uživati u porodičnim druženjima uz roštilj, već da budemo pažljiviji i da u svoj raspored uvedemo i dane na koje ćemo, umesto u mesu, uživati u salati, pirinču, mahunarkama i povrću“, rekao je garzon, prenosi Jutarnji list.

Kako se navodi, njegova izjava možda i ne bi toliko iznenadila da se upravo Španci ne nalaze u samom vrhu liste najvećih potrošača mesa u Evropi.

Kako piše BBC, Garzon nije dobio podršku kolega, pa je tako ministar poljoprivrede Luis Planas poručio kako Garzonova kampanja deluje kao potpuni promašaj i da je nepoštena prema španskim proizvođačima mesa koji, kako navodi, uveliko doprinose dobroj ekonomskoj situaciji u zemlji.

Garzon je zatim na državnoj televiziji pojasnio kako njegova namera nije bila da ljudima poručiti da u potpunosti prestanu da jedu meso, već da to čine odgovornije i da se vode preporukama stručnjaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.