U trendu

Španski premijer: Podrska BiH na njenom evropskom putu

SARAJEVO – Španski premijer Pedro Sančez rekao je danas u Sarajevu da Španija pruža podršku BiH na njenom evropskom putu, te pozvao na sprovođenje reformi koje bi taj proces ojačale.

Sančez je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH pozvao političare u BiH da iskoriste priliku koja im se nudi i to još ove jeseni, jer, kako je rekao, sve političke snage u EU žele deblokadu političkih procesa u BiH i njenu stabilizaciju, prenosi Klix.ba.

On je naglasio da je najpre potrebno usvojiti reformske zakone na kojima EU insistira, kao i obezbediti demokratsko sprovođenje predstojećih izbora.

Španski premijer je istakao da je u Sarajevo došao kako bi pružio podršku jačanju demokratije, i napomenuo da njegova zemlja podržava teritorijalni integritet BiH i njen ulazak u EU.

On je ocenio da u BiH treba smanjiti napetost i retoriku podela, vratiti se odlučivanju u institucijama, imati u vidu interes građana za boljim životom i naći dobra rešenja za otvorena pitanja, što će, kako je rekao, uvek imati podršku međunarodne zajednice.

Španski premijer je posetu Zapadnom Balkanu započeo juče u Beogradu, a osim Sarajeva, planirana je poseta Podgorici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar