U trendu

SPD istražuje podmetanje droge ženama na partijskoj zabavi

BERLIN – Nemačka Socijaldemokratska partija (SPD) istražuje izveštaje o ženama kojima je podmetnuta droga u piće ili hranu na letnjoj zabavi u organizaciji ove strnke.

Ispituju se slučajevi osam žena koje su žrtve podmetanja miksa narkotika srodnih Rohipnolu na letnjoj konvenciji stranke ranije ove nedelje.

Nemačka SPD veruje da je osam žena bilo drogirano, a potom i silovano na internoj letnjoj zabavi održanoj prošle srede, prenosi Dojče Vele.

Ovu priču je prvi objavio nemački list Tagešpigel, a novinske agencije DPA i Rojters kasnije su citirale internu partijsku komunikaciju o ovom slučaju.

„Ovo je nečuven preokret koji je s naše strane odmah prijavljen parlamentarnoj policiji“, napisao je visoki zvaničnik SPD Matijas Martin poslanicima SPD u Bundestagu i osoblju i potvrdio da su i druge potencijalne žrtve pozvane da se jave i svedoče.

Prema izveštaju iz Tagešpigela koji se poziva na internu SPD grupu za ćaskanje (ćat), partiji je poznato osam sumnjivih slučajeva i može se zaključiti da je jedan slučaj dokazan testom nakon čega je podignuta optužnica protiv nepoznatog napadača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar