Sprečen navodni teroristički napad na rusku ambasadu u Berlinu

Navodni teroristički napad na Ambasadu Rusije u Berlinu bio je sprečen „u poslednjoj sekundi“, piše danas list „Bild am zontag“, ne navodeći izvor informacije.

Prema podacima nemačkog lista, osumnjičeni, državljanin Maroka, koga list naziva Muhamedom X, diskutovao je na društvenim mrežama o planovima za napad, a na internetu je bio aktivan pod nekoliko pseudonima.

Marokanac je planirao da se prošle subote izgubi među učesnicima demonstracija, koje se održavaju ispred ruske abasade i izvrši napad, piše list.

Prošlog petka su nemačke specijalne službe obavestile federalnu policiju, odeljenja policije u Saksoniji i Berlinu i Ministarstvo inostranih poslova o potencijalnom terorističkom napadu, prenosi „Sputnjik“.

U noći na subotu, nekoliko časova pre početka demonstracija, specijalne snage su uhapsile osumnjičenog u kampu za izbeglice u saksonskoj opštini Borsdorfu, nedaleko od Lajpciga.

Prema podacima lista, policija sada proverava njegov mobilni telefon, ocekujući da će pronaći dokaze o planovima za napad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.