U trendu

Srzentić: Niko ne sme da se oseća diskriminisano

PODGORICA – Niko u Crnoj Gori ne sme da se oseća diskriminisano, poručila je večeras ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentic i najavila da će učestvovati u svim razgovorima koji će doprineti smanjivanju tenzija.

Srzentić je rekla da je na današnjem sastanku članova Vlade sa gradonačelnikom Cetinja prenela poruke koje je dobila od velikog broja građana, pre svega Cetinja, a koji, kaže, osećaju da su im ugrožena ljudska i verska prava.

„Razgovarala sam i sa vernicima Srpske pravoslavne crkve i Crnogorske pravoslavne crkve, ali i sa onima koji ne pripadaju nijednoj verskoj zajednici“, navela je Srzentić na Tviteru.

Prema njenim rečima, ako je određena tema proizvela nezadovoljstvo, strah i nelagodu u lokalnoj zajednici, „u obavezi smo da sednemo za isti sto i razgovaramo“, prenosi RTCG.

„Crna Gora je duboko podeljena u svim sferama društva. Potrebno je da saslušamo jedni druge, da rešenje naših podela tražimo zajedno“, poručila je Srznetić.

Ranije danas je objavljeno da se crnogorski premijer Zdravko Krivokapić sastao u Podgorici sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Kašćelanom, koji traži da se ceremonija ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija izmesti iz Cetinjskog manastira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.