U trendu

Stravično: Lovac na uragane snimio svu brutalnost uragana Dorijan na Bahamima (video)

Lovac na oluje Džoš Morgerman snimio je zastrašujući video koji pokazuje šta su tokom prolaska uragana Dorijan pretrpeli stanovnici luke Marš na ostrvu Abako, u severozapadnom delu Bahama.

Kako prenosi Blic.rs, Morgerman je iz prve ruke zabeležio dolazak uragana, udar, te prvi, drugi i treći dan posle. Snimak ne samo što pokazuje brutalnu snagu oluje, već i šokantne posledice. Uragan je za sobom ostavio humanitarnu krizu, najmanje 50 mrtvih, više od 1.000 nestalih i hiljade preživelih bez vode, hrane i skloništa.

-Imao sam osećaj kad sam sleteo na Abako da će to biti lov vekova – rekao je on.

Tokom boravka na Abaku on se oglašavao povremeno preko društvenih mreža, kako bi informisao prijatelje i rođake da je živ i nepovređen. Morgerman je opisao prilazak uragana Dorijan ostrvu “poput kugle za kuglanje”.

-Imamo savršeni direktan udar – rekao je tada.

Na snimku se vidi bes uragana kategorije 5. Morgerman je naveo da su “stvarno destruktivni vetrovi” duvali oko pet sati. On je dodao da je uragan Majkl, kojeg je pratio pre godinu dana, bio mnogo brži od Dorijana. Morgerman je proveo 90 minuta ispred Dorijanovog prednjeg “zida oka”, što je masa oblaka i zona najsnažnijih vetrova, a skoro dva sata u njegovom “mirnom delu”. Opisao je kako su automobili uništavani i bacani, a njihovi delovi iskidani.

-Bio sam veoma uplašen. Nismo mogli izdržati drugu polovinu oluje u malom bunkeru u koji smo se sklonili – rekao je Morgerman, preneo je „Vašington post“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.