U trendu

Sučeljavanje Makrona i Le Pen uoci drugog kruga izbora

PARIZ – Tokom večerašnje TV debate kandidata za novog predsednika Francuske, četiri dana pre drugog kruga izbora, sučelili su se dosadašnji predsednik Emanuel Makron i kandidatkinja kranje desnice Marin le Pen koja je poručila Francuzima da je moguć drugačiji izbor.

„Tokom prethodnih pet godina videla sam ljude kako pate, videla sam ih kako se brinu zbog pada kvaliteta života i kako mi govore o nesigurnosti za koju osećaju da je široko rasprostranjena. Želela bih da im kažem da je moguć drugačiji izbor, izbor zasnovan na poštovanju i zdravom razumu“, poručila je Le Pen, prenosi Rojters.

Ona je optužila Makrona da jedino što zna da radi jeste da deli čekove i predočila da je njen prioritet da Francuzima vrati njihov novac.

Makron je odgovorio da ne želi da ljudi koji prate debatu pomisle da će im plate porasti za 10 odsto ili više.

„Proučavao sam vaš program u kojem čak i ne postoji reč nezaposlenost“, rekao je Makron i poručio da će, ako bude ponovo izabran, nastojati da Francusku učini nezavisnijom i jačom.

On je rekao da je ponosan jer je tokom njegovog mandata nezaposlenost bila najniža u poslednjih 13 godina.

„Ponosan sam na otvaranje novih radnih mesta tokom svog mandata. Najbolji način da se poboljša kupovna moć je borba protiv nezaposlenosti. Mi možemo da poboljšamo svakodnevni život građana Francuske“, rekao je Makron i optužio Le Pen da su njeni interesi povezani sa ruskim državnim vrhom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.