U trendu

Šulc ocenio Kameronovo povlačenje tek u oktobru kao skandalozno

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc ocenio je kao „skandaloznu“ odluku britanskog premijera Dejvida Kamerona da podnese ostavku tek u oktobru posle pobede opcije za izlazak Britanije iz Evropske unije, smatrajući da Kameron tim „uzima ceo (evropski kontinent) za taoca“.

Kada je Kameron objavio 2013. svoju nameru da organizuje referendum o ostanku ili izlasku Britanije iz EU, on je „zarobio ceo kontinent za svoje taktičke pregovore“, rekao je sinoć Šulc za nemačku javnu televiziju ARD.

Posle pobede pobornika Bregzita na referendumu u četvrtak, Kameron je objavio da podnosi ostavku, ali da će napustiti premijersko mesto tek posle odredjivanje novog lidera njegove Konzervativne partije, na kongresu stranke početkom oktobra.

„Još jednom ceo jedan kontinent se uzima za taoca zbog unutrašnjih razmišljanja britanske Konzervativne partije“, rekao je Šulc i ocenio da je to suviše kasno.

„Može da se sazove kongres stranke i sutra ujutru, ako se želi“, kritikovao je predsednik Evropskog parlamenta, koji je iz redova nemačke socijaldemokratske partije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar