U trendu

Suosnivač Alibabe-misteriozni kupac apartmana na Menhetnu

NJUJORK – Suosnivač Alibabe, milijarder DŽo Cai, misteriozni je kupac stana od 157 miliona dolara u najprestižnijoj apartmanskoj kuli na Menhetnu, prenosi CNBC pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Cai, koji je takođe vlasnik NBA tima Netsi iz Bruklina, kupio je dve stambene jedinice koje zauzimaju cela dva dva sprata za ukupno 157,5 miliona dolara, što predstavlja treću najskuplju stambenu nekretninu ikada prodatu u SAD-u.

Najskuplji do sada prodat stan u Americi, koji se nalazi u istoj zgradi i zauzima četiri sprata, pazario je 2019. godine većinski vlasnik hedž fonda Citadel i investitor Ken Grifin za 238 miliona dolara.

Caijeva kupovina apartmana na dva sprata (60. i 61.) uključuje i garsonjeru na 18. spratu, verovatno za njegovo osoblje.

Delimično zahvaljujući Grifinovoj kupovini, kao i likvidnim kupcima poput muzičke zvezde Stinga i milijardera Danijela Oka, cene stanova u kuli na adresi 220 Central Park Saut nastavile su rast čak i tokom pandemije, pri čemu je rasprodato više od 90 posto jedinica.

Zbog toga je Caija pomenuta kupovina koštala više od originalne cene po kojoj su pomenute jedinice nuđene prošle godine – cena jedinice na 61. spratu je lani bila 51,4 miliona dolara, a na 60. spratu 50,9 miliona dolara, dodaje CNBC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar